Dobra włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Restauracje włoskie to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, sycące oraz ceszy oko. Oczywiście najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci kosztują mniej znane potrawy takie jak risotto, gnocchi czy włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji należy zwrócić uwagę na elementów: czy trattoria korzysta z włoskich składników, czy w karcie są też nie tak znane dania, czy lista win, oferuje typowo włoskie wina. Włoskie potrawy to duża różnorodność oraz dania z różnych miejsc Włoch. W najlepszej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia nie jest trudna, co nie zmienia tego, że że nie jest pyszna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Wykwintne wina włoskie
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która pretenduje do bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie miasta, nie może ignorować trunków. Obiad we włoskim klimacie bez wyjątku musi obejmować też aperitiff. Odrobina czerwonego wina to dla Włochów kanon. jedzenie w la grande mamma Najbardziej znane wina z Włoch to toskańskie vin santo, lombardyjskie oltrepo pavese a także nuragus z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli rzeczywiście ma być postrzegana jako prawdziwie włoska, powinna mieć szeroki zestaw win.
Charakterystyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać wyjątkowość włoskiego gotowania bez wahania trzeba poszukać restauracji, która potrafi przygotować nie jedynie placek pizzowy i makarony.
Zobacz film